RUNNERS VORDEN - LOOPPLEZIER DELEN MET ELKAAR
Runners-Vorden
 

Zondag 25 november - Spelderholtloop - Beekbergen

Een prestatie/sponsor loop over 500 meter, 2, 5 en 10 kilometer! Atletiekvereniging AV’34 uit Apeldoorn organiseerde in samenwerking met Parc Spelderholt op en rond landgoed Spelderholt een recreatieve hardloopwedstrijd voor mensen met én mensen zonder functiebeperking.

Website van dit evenement

 

Zaterdag 1 december - Speculaaspoppenloop - Joppe

Op zaterdagochtend 1 december a.s. zijn Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten actief aanwezig tijdens de gezellige en sfeervolle recreatieve hardloopwedstrijd en wandeltocht die wordt gehouden vanaf restaurant De Zevensprong in Joppe.

De Speculaaspoppenloop, die jaarlijks door de Zutphense atletiekvereniging Hanzesport wordt georganiseerd, kent een gezellige sfeer mede door toedoen van de centrale warming up, gegeven door Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten. Dit jaar heeft Sinterklaas beloofd zelfs 'Ren Pieten' mee te nemen naar Joppe om ook één van de afstanden mee te lopen!

Traditioneel is de start van deze recreatieloop even na 08.00 uur en dan kunnen de afstanden 2½, 6, 12 of 18 km voor de hardlopers gelopen worden en voor de nordic-walkers en wandelaars 2½, 6 en 12 km over het parkoers door het bos- en weidegebied tussen De Zevensprong en Gorssel over een lengte van 6 km via de Eikenboomlaan – Marsweg – Veldhofstraat – Amelterweg – Flierderweg – Marsweg en Veldhofstraat. Start en finish zijn op het 'Aad Steijlenplein'.

Natuurlijk is er ook een 2e start en wel om 10 uur maar dan echter met afstanden voor de hardlopers tot en met 12 km en voor de nordic-walkers en wandelaars 6 km.

Inschrijven kan vanaf 07.00 uur in Restaurant De Zevensprong, Dortherdijk 6 in Joppe. Het inschrijfgeld bedraagt voor kinderen tot 12 jaar € 2,50 en voor de overige deelnemers € 5,-. Alle deelnemers ontvangen na afloop een ambachtelijke biologische speculaaspop, geleverd door ambachtcentrum Driekant uit Zutphen.

Dit jaar zijn er bijna 40 vrijwilligers van de MILA-groep van AV Hanzesport actief om alles in goede banen te leiden. Parkeren is mogelijk aan één zijde van de Dortherdijk en langs de Elzerdijk en de Deventerdijk, volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars!

Website van dit evenement

 

Zondag 2 december - Montferland Run - 's Heerenberg

De Pfixx Solar Montferland Run is een aantrekkelijke en sfeervolle hardloopwedstrijd van 15 kilometer, met start en finish in het pittoreske s-Heerenberg. De deelnemers lopen door het heuvelachtige en bosrijke landschap van Montferland en doen onderweg de dorpen Stokkum, Beek en Zeddam aan. Het parcours heeft uitdagende klimmetjes en wordt beschouwd als één van de mooiste wedstrijden van Nederland.

Website van dit evenement