RUNNERS VORDEN - LOOPPLEZIER DELEN MET ELKAAR
Runners-Vorden
 

Zaterdag 29 september - De KerkvoorNu Marathon

Dit jaar editie 3 van de KerkvoorNu Marathon! Een mooi parcours, dwars door de Liemers, over dijken en door de weilanden, van een nieuwe kerk naar een mooie oude kerk.

De marathon vindt plaats op 29 september en start om 09.00 uur.

Er is een officieel registratiesysteem. Je krijgt een nummer met een chip, die je start- en finishtijd registreert.

Je kunt deelnemen aan 3 afstanden:

• de 10 kilometer, individueel
• een halve marathon (21,2km), individueel of als koppel-estafette
• een volledige marathon (42,2km), individueel of als groep van 4 in een estafette

Er kunnen maximaal 100 mensen meedoen, dus geef je snel op!

Website KerkvoorNu Marathon

 

Zondag 30 september - Knapperslagcross 2018

Een heerlijke cross in de natuurlijke omgeving van de Wehlse Broeklanden.

Je deelname dient 2 doelen: veel plezier voor jezelf en voor de aanleg van nieuwe natuur in de omgeving waar je rent. 

Afstanden: 5K en 10K

Kinderen kunnen zich laten sponsoren voor de 1K.

Organisatie i.s.m. ARGO Atletiek Doetinchem.

Website Knapperslagcross 2018

 

Zondag 30 september - Hooiland Run 2018

De HooilandRUN, de gezellige en uitdagende hardloopwedstrijd in en om de Lichtenvoordse wijk ’t Hooiland. Deze wedstrijd is zowel voor de beginnende als de gevorderde loper, voor kinderen en volwassenen.

WEDSTRIJDINFORMATIE:

Datum: 30 september 2018
Waar: Wijkgebouw de Schoppe, Johannes Vermeerstraat 50 te Lichtenvoorde

Programma:

1 km (t/m 10 jaar) 10.30 uur
2 km (t/m 14 jaar) 10.45 uur (aansluitend prijsuitreiking 1 & 2 km, hierbij zijn er zowel ereprijzen voor de jongens als de meisjes)
5 km volwassenen 11.15 uur
10 km volwassenen 11.25 uur (aansluitend prijsuitreiking volwassenen)

Parcours:

Het uitdagende parcours bestaat voor ongeveer de helft uit halfverharde wandelpaden en voor de andere helft uit verharde ondergrond. Er is een ronde van 1 km uitgezet voor de twee korte afstanden. Daarnaast een ronde van 5 km voor de twee langste afstanden. De 10 km run bestaat uit twee ronden van 5 kilometer. De route loopt op en om de Lichtenvoordse wijk ’t Hooiland, over glooiende wandelpaden, 2 klimmetjes (viaduct en vlinderbrug) en fietspaden. Waar nodig zullen verkeersregelaars de veiligheid bewaken.

Website HooilandRun 2018

 

Zaterdag 6 oktober - De Veluwezoomloop

Nadat de Veluwezoomloop jarenlang in mei heeft plaatsgevonden wordt deze prachtige hardloopwedstrijd nu op zaterdag 6 oktober georganiseerd.

Ook het parcours is veranderd; de Veluwezoomloop is in plaats van een wedstrijd over verharde wegen en fietspaden nu een afwisselende bosloop over onverharde paden. Deze paden lopen door de heuvelachtige bossen van Nationaal park "De Veluwezoom" rondom Dieren, een prachtig decor voor deze recreatieve hardloopwedstrijd voor het hele gezin!

Website De Veluwezoomloop

 

Zondag 7 oktober - De Kleine Haarloop

Sport ‘88 organiseert dit najaar voor de 30e en laatste keer de Kleine Haarloop vanuit Stayokay De Kleine Haar aan de Dortherweg te Kring van Dorth. 

De 30ste Kleine Haarloop 2018 zal de laatste gaan worden. Vanaf 1989 organiseert de trim- en atb club Sport ’88 dit recreatieve loopevenement in de dreven van de Kring van Dorth en Oxe rond hostel De Kleine Haar.

Zondag 7 oktober 2018 wordt dus de laatste mogelijkheid om nog een keer aan deze unieke en gezellige loop mee te doen. Om van deze laatste keer een bijzondere gebeurtenis te maken zijn er een aantal extra’s:

Een kidsrun van 1 KM, waarvan de deelname (evenals de 2 KM) gratis is. Voor iedereen die vroeger ooit gelopen heeft maar nu niet meer hardloopt, is het mogelijk de 5,5 km door deze schitterende omgeving te wandelen en zo nog een keer de unieke sfeer van De Kleine Haarloop mee te maken

De mogelijkheid na de loop te genieten van een lunch om zo de laatste Kleine Haarloop op een gezellige manier af te sluiten.
Dus noteer al vast :

De 30e en laatste Kleine Haarloop op zondag 7 oktober 2018 !!

Website De Kleine Haarloop

 

Zondag 7 oktober - Kaak Kanonsloop

Op zondag 7 oktober 2018 organiseert de Lopersvereniging Groenlo voor de 32e keer de Kaak Kanonsloop in Groenlo. Net als vorig voert deze loop door het historische Achterhoekse vestingsstadje, langs de Grolse grachten, over een nieuw parcours, met de afstanden 5 en 10 km. Onze verkeersregelaars zullen er voor zorgen dat u veilig over het parcours wordt geleid. Na afloop ontvangt u een herinnering. Voor de snelste drie mannen en vrouwen op elke afstand zijn er mooie geldprijzen.

De tijdregistratie wordt gedaan met de systemen van Race Result. De chips zitten achterop het startnummer bevestigd. Omdat dit kostbare chips zijn, worden de startnummers meteen na de finish ingenomen door de organisatie.

Na inschrijven kan op de wedstrijddag zelf tot een half uur voor aanvang van de betreffende afstand tegen contante betaling.

Basisschool De Ni-je Veste
Wheme 30
7141 BV Groenlo

Wij zien u op zondag 7 oktober bij de LVG-Kanonsloop 2018 in Groenlo.

Website Kaak Kanonsloop

 

Zondag 7 oktober - Herfstloop Liemers

De 4e editie van Herfstloop Liemers vindt plaats op 7 oktober 2018. Opgezet in 2015 door Titussport, samen met topatleet Frank Futselaar. Het is een jaarlijks terugkerend evenement op de 1e zondag van oktober. De start en finish van de verschillende Runs zijn op sportpark de Buitenboom in Babberich. Het parcours begint met een lusje langs voormalig kapucijnen-klooster (‘s-Herenhof) en gaat daarna langs Rivo Torto (camping, recreatiepark en buitenbad “Het Kwartier”) en dan via de Kwartiersedijk (een onverhard landweggetje met veel groen; de dijk is genoemd naar een naburig staats kampement dat hier lag in de Tachtigjarige Oorlog) en Beekseweg / viaduct over kom je weer terug bij start/finish. Er zijn Runs van 5 en 10 kilometer en er zijn diverse Kidsruns. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Sport en Bewegen Liemers in samenwerking met Titussport en Atletiekvereniging de Liemers.

Website Herfstloop Liemers

 

Zondag 28 oktober - JUMBO Halve Marathon Doetinchem

De JUMBO Halve Marathon van Doetinchem wordt iedere laatste zondag van oktober georganiseerd door ARGO Atletiek. Het parcours brengt je door het prachtige natuurgebied de Slangenburg. Is 21,1 km je (nog) een stapje te ver? Schrijf je dan in voor onze mooie 7,5 km-loop.
Speciaal voor kinderen is er de afstand van 1 km: de Kids Run (6 t/m 9 jaar) en de Jeugd Run (10 t/m 11 jaar). De iets oudere jeugd kan meedoen aan de Junior Run van 2,5 km (12 t/m 15 jaar).
Kortom, ook dit jaar weer een bruisend sportief programma, met voor elk wat wils!

Website JUMBO Halve Marathon van Doetinchem

 

Zondag 4 november - Grote Veldloop Vorden

Hardlopers krijgen zondag 4 november 2018 een bijzondere uitdaging voorgeschoteld: de Grote Veldloop. In het prachtige natuurgebied het Grote Veld bij Vorden kunnen de hardlopers kiezen uit drie afstanden: 1,8 km, 7,5 km en 15 km. De 1,8 km is speciaal bedoeld voor de jeugd, tot en met 12 jaar.

Voor meer informatie: wegwedstrijden@hanzesport.nl

De Grote Veldloop is genoemd naar het natuurgebied bij Vorden. Het Grote Veld is een van de fraaiste natuurgebieden van de Achterhoek, met een grote variatie in het terrein waar bos, hei en cultuurland elkaar afwisselen. Een deel van de route gaat door terreinen van Natuurmonumenten.

De veldloop start bij Free-Wheel Sport en Recreatie aan de Netwerkweg 7 in Vorden. Hier kunnen de deelnemers zich vanaf 9.30 uur ook inschrijven. De jeugd start om 10.30 uur. De hardlopers op de 7,5 km en 15 km vertrekken om 11.00 uur.

Freewheel Sport ligt op loopafstand van station Vorden. Hier zijn ook kleedruimtes en douches aanwezig. Het inschrijfgeld voor de 7,5 en 15 km bedraagt bij voorinschrijving € 6,- en bij na-inschrijving € 8,-. Voor de jeugd geldt zowel bij de voor- als de na-inschrijving € 2,50. Iedere deelnemer ontvangt een medaille als herinnering aan de loop.

Website De Grote Veldloop