RUNNERS VORDEN - LOOPPLEZIER DELEN MET ELKAAR
Runners-Vorden
 

Geen training op de donderdagen, 27 december en 3 januari a.s.

De laatse en eerste donderdag van dit en komend jaar zal er geen training zijn. Alle trainers zijn verhinderd zodat de trainingen komen te vervallen. Uiteraard kan er wel in een groepje gelopen worden alleen zal dit dan op eigen gelegenheid / initiatief zijn.

Dus donderdag 27 december 2018 en donderdag 3 januari 2019 geen training.

Hele fijne feestdagen voor iedereen!

 

Even geen training op de dinsdag avond

In verband met de drukke december maand, blessures en het terugkomen daarvan komt de dinsdag avond training tot 8 januari 2019 te vervallen.

Vanaf dinsdag 8 januari zal de training, onder leiding van Henk, weer gegeven gaan worden.

Graag zien we je weer in 2019, of natuurlijk op de donderdag avond tarining!

 
hardlopen_in_het_donker.jpg

R bijna in de maand...ZichtbaaRRR

We zitten nog in het staartje van augustus maar de maanden met de "R" komen eraan! Dit houdt voor ons hardlopers in dat we goed zichtbaar moeten zijn in de schemer en in het donker. Zorg er daarom voor dat je fluor-kleding en lichtgevende (arm)bandjes draagt.

 
Ton%20ten%20have[1].jpg

Ton ten Have; 90 marathons...

Ton ten Have is al vijfendertig jaar marathonloper. Een prestatie op zich. Maar wat maakt juist zijn verhaal nou zo bijzonder? Ton liep april dit jaar zijn 90e marathon, in Enschede. En over precies een jaar wil deze kilometervreter daar voor de 100e keer na 42 km over de finishlijn komen. Deze aantallen alleen al dwingen respect af. Tel daar bij op dat hij 9 jaar geleden in een ravijn stortte, artsen zeiden dat hij nooit meer dan 5 kilometer zou lopen, sindsdien is hij 41 marathons verder. Maar wat deze man helemaal speciaal maakt, is zijn instelling- en mentaliteit, als hardloper en als mens. Een kijkje in het leven van Ton ten Have. 
Naar aanleiding van zijn 75e marathon, verscheen er in januari 2017 al een artikel over Ton ten Have op hardlopen.nl. Hier lees je onder andere over zijn snelste marathon en mooie marathonherinneringen. Ook vertelt hij hier meer over zijn ongeluk. In onderstaand artikel lees je naast zijn 90e overwinning en de plannen voor de 100e, vooral het verhaal achter deze talloze kilometers. Waarom, hoe en met wie maakt hij die talloze kilometers?

Van 90 naar 100 marathons
De 100e marathon wil Ton in Enschede lopen. Want Aad Steylen, vijfmaal Nederlands marathonkampioen, wil hem graag persoonlijk binnenhalen. ‘Ik loop nog af en toe een rondje met de inmiddels 82e jarige Aad. Enschede is ook een leuke stad met een fijne marathon. Bijkomend voordeel is dat mijn familie dan niet zo ver hoeft te reizen als ze naar de finish willen komen.’ En wat de stad Enschede voor hem een extra laag geeft, is dat ze Ton uitgerekend hier destijds vertelde dat hij nooit meer dan 5 kilometer zou kunnen lopen. ‘Enkele behandelaars stonden overigens na mijn eerste marathon sportief aan de finishlijn hoor.’ De planning om in een jaar tijd van 90 naar 100 marathons te komen is rond, hij somt deze zo uit z’n hoofd op: ‘Tilburg, Leiden, Amersfoort, Sneek, Midzomer Apeldoorn, Berlijn, Zagreb, Athene, en dan als 99e Diever of Kevelaer en daarna dus weer Enschede.’

‘Een dag niet gelopen is een dag niet geleefd’
Zijn snelste marathon liep Ton in ‘89 in New York in een tijd van 2:55:20 uur. Na zijn ongeluk, en nu de jaren gaan tellen, worden de tijden minder. Hij is ook niet zo met de klok bezig maar door zijn enorme ervaring is Ton wel een hele stabiele loper. Zo finishte hij zijn 90e marathon in 3:56:56, exact dezelfde tijd die hij vorige zomer in Reykjavik neerzette. ‘De tijden lopen misschien terug, maar het begint steeds leuker te worden,’ meent Ton oprecht.’ Hij loopt bijna dagelijks, en soms twee keer per dag. De afstanden variëren van een paar kilometers tot zo’n twintig. ‘Een week voor een marathon loop ik wel even twee keer dertig kilometer. Ton houdt niet van lopen met hartslagmeters of muziek, maar hij houdt sinds enige tijd wel zijn kilometers bij met Strava, en verwerkt deze dan in een Excelsheet. De teller van dit jaar staat tijdens dit gesprek op 1.321 km, dat betekent een gemiddelde van  zo’n 70 km per week. ‘Ik loop heel veel met onvolledig herstel, er zit bijna altijd vermoeidheid in mijn lijf en benen.’ Daarachter zegt hij gelijk lachend: ‘Heerlijk is dat! Ik hou misschien wel een beetje van pijn lijden. Voor mij is een dag niet gelopen, een dag niet geleefd. Zelfs de dag na een marathon ga ik direct weer lopen, al heeft het soms weinig met lopen te maken en is het puur afvalstoffen afvoeren.’

90 gekoesterde medailles
‘Hardlopen is voor mij gelijk aan marathons lopen. Het is een mooie, eerlijk sport en een heerlijke afstand. Kortere afstanden zijn vaak een race tegen de klok.

Halve marathonlopers zie je soms alle kanten opschieten, in tempo en positie op de weg. Dat geeft onrust. Voor mij is elke marathon nog steeds een beleving.’ Ton bewaart al zijn medailles in een grote doos. Op de vraag of hij daar trots op is antwoordt hij: ‘Ze mogen alles van me hebben, maar niet mijn medailles. Na ontvangst draag ik ze tegenwoordig altijd in mijn hand, en niet om mijn nek. Door het zweet is m’n ooit zo mooie medaille van Wenen helemaal gaan roesten, zonde.’ Ton ziet ook aan een medaille of een stad echt trots is op zijn marathon, dan zijn de medailles mooier. Parijs, Madrid, Londen, Stockholm en New York zijn bijvoorbeeld favoriete medailles van Ton. ‘Marathons lopen is voor mij een way of life,’ voegt hij er aan toe, mocht daar nog onduidelijkheid over bestaan.

Waterkranen
Ton loopt graag alleen. Hij kent in zijn omgeving vier rondes van 30 km, ‘Deze kan ik dan nog met wat mooie kilometers verlengen als ik dat wil. Ook de Achtkastelenroute loop ik graag, deze is al een paar keer veranderd, zo zie ik ook steeds weer wat anders.’ Maar hij loopt ook graag hele nieuwe routes bijvoorbeeld in het bos: ‘Soms weet ik even niet precies waar ik ben, maar zodra ik richting de weg loop, kan ik me weer oriënteren.’ Ton kent de omgeving op zijn duimpje. ‘Ik weet bijvoorbeeld ook alle waterkranen te staan. Waarom zou je zelf drinken meenemen? Het vocht staat overal langs de weg. En ook handig; ik weet inmiddels welke kranen er in de winter dicht zijn,’ lacht hij.

Nog lang niet verzadigd
‘Doordat ik het hele jaar door loop, zie ik de natuur in vier seizoenen. Ook op die manier varieert mijn uitzicht en omgeving continue. Ik zie ook bijzondere natuurverschijnselen zoals een eik en een beuk die samen opgroeien. Bijna niemand anders weet en ziet dat. Hardlopen met je blik op oneindig, werkt voor mij niet. Ik kijk om me heen en geniet van de natuur. Als trainer vond ik het ook leuk om mensen beter naar hun eigen woonomgeving te laten kijken. Vaak mensen die de halve wereld gezien hebben maar hun eigen woonplaats niet goed kennen. Ook in steden is veel te zien en beleven. Ik hou van alle verrassingen op mijn hardlooppad. Ik denk dat ik het hardlopen daarom zo lang volhou, omdat ik zo veel zie. Ik ben dan ook nog lang niet verzadigd,’ lacht hardloop- en levensgenieter Ton.

Tekst: Esther Vliege

 
sponsorshirt.jpg

Nieuwe Sponsorshirts ontvangen!

Met trots presenteren de leden hun nieuwe hardloopshirts. Deze zijn gesponsord door Qube Accountants uit Doetinchem. De leden waren blij verrast dat Fred Hofman, zelf ook Runner, tijdens de laatste jaarvergadering bekend maakte dat hij een hardloopshirt wilde aanbieden.

 
paasloop 2018.jpg

paasloopje 2018

Ook dit jaar 2de paasdag weer een aantal clubleden die zich verzamelden voor een duurloop naar Hackfoort...Wederom had Arie weer de koffie en thee klaar staan met veel te veel calorierijke lekkernijen!

 
paasei01[1].gif

Paasmaandag clubloopje

Paasmaandag 2 april om 9.30 uur is er vanuit de Discus Kluvers weer een clubloopje voor belangstellenden! Na afloop verzorgen Bas en Adri weer een kop koffie/thee. Zie je dan!

 

Waarschijnlijk geen training vanavond 1 maart!

Ivm de kou en wind wordt er vanochtend overlegd met de trainers of het verantwoord is om te trainen vanavond.

Er zal in de loop van de dag een mail uitgaan naar de leden!

 
556124039_1280x720[1].jpg

Start to Run 10 maart 2018

WIL JIJ BEGINNEN MET HARDLOPEN OF DIT WEER GAAN OPPAKKEN?
Die rode wangen, dat frisse gezicht en dat gezonde lijf; ook jij kunt een hardloper zijn! Hardlopen is goed voor je conditie, je verbrandt massa's calorieën en je gaat je fitter voelen en de voldoening ervaar je echt niet alleen achteraf! Na een cursus Start to Run van zes weken kun je zo'n 25 minuten achter elkaar hardlopen. Samen met je loopmaatjes en ervaren trainers werk je toe naar de afsluitende trainingsloop op de zevende zaterdag.
Kom meedoen, kom beleven, kom hardlopen!
Ga naar www.yakultstarttorun.nl


De inschrijving is open!

Data:  vanaf zaterdag 10 maart 2018 om 9.30 uur start Het Jebbink te Vorden

Wil je meer informatie, neem dan contact op met Jos Thijssen, onze Start to Run trainer, j.m.v.thijssen@online.nl.

Geef je op via de site www.yakultstarttorun.nl, wij zien je graag!

 
running_2018_calendar-300x300[1].jpg

Een gezond en sportief 2018 !!

De trainers en bestuur van Runners  Vorden wensen jullie allen een gezond en sportief 2018. Aanstaande donderdag 4 jan. is er na de training koffie en thee in de kantine, wij zien jullie dan graag.

 
Kerstman[1].png

Kerstvakantie Runners Vorden

Donderdag 28 dec 2017 is er geen trainingsavond. Uiteraard kunnen wij 30 dec deze 'schade' inhalen bij de Oudejaarscross Vorden...

Allen fijne feestdagen en een goed 2018!

 
Fred-7B9A07491[1].jpg

Sponsor Fred Hofman

Fred Hofman sponsert de leden van Runners Vorden eenmalig een shirt! Hier zijn wij heel blij mee en willen Fred bedanken voor dit geweldig initiatief!

Donderdag 11 en 18 januari 2018 kunnen de leden van 19.00-19.30 uur een pas-shirt passen en bestellen. Het passen kan voor de training in de sporthal Het Jebbink. Wij vragen eenmalig 10 euro voor het bedrukken van het shirt. Deze per plekke van bestelling voldoen.

 
collage%20cross%202016.jpg

Oudejaarscrossloop Vorden 2017

Zaterdag 30 dec is er weer een Oudejaarscrossloop in Vorden! Deze gezellige loop in een prachtig bosrijk gebied is een mooie afsluiting van een sportief jaar 2017.

Op de site www.oudejaarscrossloop.nl vind je alle informatie en kun je je inschrijven.

 

 
Start to Run.JPG

Start-to-Run najaar 2017

Zaterdagochtend was de afsluiting van Start to Run. Onder de enthousiaste leiding van Jos hebben vier mensen de eindstreep gehaald.
Onder het genot van een kopje koffie met een gebakje in de kantine van sporthal Het Jebbink hebben de deelnemers hun certificaat ontvangen.
Wij verwelkomen hen bij Runners Vorden.

 
naamloos.png

14 sept aandacht voor verkeersregels

Donderdagavond 14 sept wordt er extra aandacht gegeven aan verkeersregels voor hardlopers. O ja, vergeet niet je hesje en lampjes aan en om te doen...

 
hesje-bandjes-zijkant[1].jpg

En alweerrrr de R in de maand....

En dat betekent dat er s'avonds weer reflectiekleding van je verwacht wordt. Denk aan lampjes en vestje...

 
IMG-20170630-WA0003.jpg

Kroegentocht en afscheid Jos

Donderdag 29 juni hebben wij wederom de kroegentocht gehouden en er was een grote opkomst en veel gezelligheid. Deze avond was ook de laatste avond dat Jos ons training gaf, helaas stopt hij met trainen na blijvende blessure. Bij de laatse stop en onder het genot van een drankje en een hapje hebben wij Jos bedankt voor zijn enthousiaste en kundige trainingen!

 
naamloos.png

Kroegentocht 29 juni 2017

Let op; donderdag 29 juni wederom een natte/zatte kroegentocht! Start is om 19.00 uur bij Het Jebbink! 

 

 
hart-voor-de-achterhoek-300x263[1].png

Resultaat Hart voor de Achterhoek

Iedereen hartelijk dank voor de stemmen die wij hebben mogen ontvangen van de actie die is uitgezet door de Rabobank Hart voor de Achterhoek! De opbrengst is geworden; 195,00!!!

 
cityrun 2017.png

Cityrun Zutphen 2017

Het was vandaag, 14 mei een prachtige dag, voor de lopers van Runners Vorden wel een beetje warm, maar met 6 man/vrouw sterk is er weer een prachtige vertegenwoordiging en tijd gescoord! Super Corine, Henk, Ruud, Adrie, Petra en Bert!!

 
528286_10151582892739120_1390670952_n.jpg

Koningsdag en 4 mei geen training

Donderdagavond 27 april en donderdagavond 4 mei zijn er geen trainingen. Donderdag 11 mei uiteraard wel weer met na afloop koffie en thee in kantine

 
rotterdam 2017.jpg

Marathon Rotterdam

Runners Vorden goed vertegenwoordigd in Rotterdam!

Vandaag hebben Oscar, Adrie en Corine de marathon in Rotterdam gelopen. Met warme temperatuur en volle zon hebben zij een geweldige prestatie geleverd met tijden van 4.02.58 / 4.11.23 / 4.39.19 !!!

Vanavond lekker met de pootjes hoog onder het genot van een koud biertje :)

 

vanavond geen training!!!

Ivm weersomstandigheden vanavond 23 februari GEEN TRAINING!!

 

tot volgende week, groeten Jos Thijssen

 
556124039_1280x720[1].jpg

Start to Run start weer!!

Zaterdag 11 maart starten wij weer met een cursus Start to Run. Vanaf de sporthal Het Jebbink, Het Jebbink 13 in Vorden. Wij starten om 9.30 uur!

Yakult Start to Run maakt van jou in zeven weken een hardloper! Met deze hardloopcursus van de Atletiekunie leer je van onze professionele trainer Jos Thijssen op een verantwoorde manier hardlopen. De cursus duurt zes weken en in de zevende week ben je klaar voor de Start to Finish loop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen. En het leukste is: je doet het niet alleen! Samen met jouw groep zet je die moeilijke eerste stap.

Kijk op de link van onze website of ga naar www.yakultstarttorun.nl en geef je op door de locatie in Vorden. Voor vragen kun je natuurlijk ook mailen naar j.m.v.thijssen@online.nl

 

We zien je graag 11 maart om 9.30 uur!!

 

 
Knipsel.PNG

Veel loopplezier in 2017!

Welk doel jij jezelf ook stelt in 2017, binnen de vereniging Runners Vorden willen wij jou graag ondersteunen deze te behalen! Ook het komende jaar staan de trainers elke week weer voor jullie klaar. Wij wensen jullie allen heel veel loopplezier in 2017!

 
Hardlopen-rust[1].jpg

Donderdag 29 dec geen training!

I.v.m. met de Oudejaarscrossloop vrijdag 30 dec. is er donderdagavond 29 dec geen training vanuit Het Jebbink.

Voor de lopers a.s. vrijdag: heel veel succes!

 
thumbnail_afscheid%20Richard.jpg

afscheidsloop met trainer Richard

Zaterdag 10 december heeft Richard de Jong na 10 jaar afscheid genomen van Runners Vorden. Hij heeft 10 jaar met veel enthousiasme de trainingen verzorgd voor veel lopers. De laatste keer met een door hem georganiseerde loop door het prachtige landgoed Hackfort naar zijn huis. Daar werden de lopers onthaald op koffie en thee met lekkere cake en koek.
Hier spraken diverse mensen hun dank uit voor de afgelopen jaren, vergezeld van bloemen, bonnen en de 'schoen met de gouden veter'. Deze laatste werd door zijn medetrainer Jos, met de nodige herinneringen aan hem, overhandigd.
Nogmaals Richard bedankt voor je inzet als trainer voor Runners Vorden!

 
speculaas1[1].jpg

Speculaas en pepernoten avond....

Donderdag 1 december is de eerste donderdag van de maand dus koffie en thee avond!!

Maar nu met speculaas en pepernoten...

 
fotocollage 2014[1].jpg

Oudejaars Crossloop 2016

Vrijdag 30 december wordt er weer een geweldige Oudejaars Crossloop gehouden in Vorden. In het prachtige gebied door landerijen en bossen kun je verschillende afstanden lopen. Je kunt je opgeven via de website www.oudejaarscrossloop.nl

Een mooie crossloop komt niet vanzelf, ook dit jaar wordt er een oproep gedaan voor vrijwilligers. Heb je belangstelling om deze dag te helpen ondersteunen, dan kun je contact opnemen met han bruggert hanb@kickxl.nl

 
a94be1d4f8975b6c066602a9677d6deb[1].jpg

Septemberrrrrrrreflectie !!

De R is weer in de maand, vanaf nu wordt het al vroeg donker en  verzoeken wij ieder vriendelijk om aan reflectie te denken. Onze voorkeur gaat uit naar een hesje en daarnaast heel graag verlichting in de vorm van een arm- of enkelbandverlichting...

 
wp_20160318_005_20160516155909.jpg

Start to Run najaar 2016

Ook dit najaar verzorgt Runners Vorden een hardloopclinic! Deze wordt vanaf zaterdag 3 september 7 weken achter elkaar gegeven om 9.30 uur vanaf de sporthal Het Jebbink. Voor de twijfelaar: kom gerust donderdagavond 1 september om 19.30 uur een gratis proefles doen. Geef je op bij www.starttorun.nl locatie Vorden en we heten je van harte welkom!

 
bier-en-bitterballen.jpg

Kroegentocht 30 juni 19.00 uur

Donderdagavond 30 juni om 19.00 uur organiseren de trainers de jaarlijkste kroegentocht. Deze tocht is voor verschillende afstanden aangepast, dus alle leden zijn van harte welkom! Gezamelijk vertrek, gezamelijk aan de borrel en gezamelijk de afsluiting.

 

Wijziging dauwloop!!!

De dauwloop a.s. donderdag vertrekt nog steeds 8.00 uur, maar vertrekpunt is vanaf Discus dierenwinkel en niet vanaf Het Jebbink!!

 
dsc06173[1].jpg

Dauwloop 5 mei

Donderdag 5 mei is er een rustige duurloop/training! Start 8.00 uur vanaf Het Jebbink. Rond 9.00 uur is er na afloop koffie en thee.

 

 

 
IMG_1989[1].JPG

Afsluiting Start to Run 2016

Ook dit voorjaar hebben wij met een grote groep de Start to Run gelopen en vandaag, zaterdag 16 april, afgesloten. De prestatie was geweldig, de groep super gezellig en het weer was ons gunstig gezind! De belangstelling om door te trainen voor de 5 km Keppelrun is groot. Laat maar komen die volgende prestatie..!

De trainers willen de lopers bedanken voor de aangename en gezellige clinic en hopelijk tot ziens.

Het bestuur wil Jos wederom bedanken voor de tomeloze inzet en de op hunoristische wijze van het geven van de training. Elk voorjaar en elk najaar weer!

 
20160402_153300.jpg

Oscar geslaagd voor Basis looptrainer 3!!

Gefeliciteerd Oscar!

Zaterdag 2 april heeft Oscar praktijkexamen afgelegd en is geslaagd voor deze opleiding!! Onze club is blij met een gekwalificeerd trainer erbij.

 
10982113_350528465134179_762642708905272359_n[1].jpg

Corine, onze Vordense Runner, loopt RopaRun

Busje in, busje uit…. Dag en Nacht. Elk besef van tijd gaat verloren tijdens de RopaRun.

De RopaRun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is:
"Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden t...oegevoegd aan het leven".

Dit jaar mag ook ik van de partij zijn. Mijn eigen Team 122 Gelre-Ziekenhuizen doet mee met deze geweldige estafette-loop van Parijs naar Rotterdam. De start is in Parijs op zaterdag 14 mei. Aankomst op 2e pinksterdag, maandag 16 mei op de Coolsingel. We gaan met ons allen deze uitdaging aan.

Wat komen we tegen….. behalve ons zelf ???
Een Roparun team bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Twee keer twee fietsers begeleiden de lopers continu. Daarnaast bestaat een team uit nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, fysiotherapeuten, cateraars en wegkapiteins.

Wie wil bijdragen aan deze mooie actie, verwijs ik graag naar de volgende link.
Geef, niet voor mij, maar voor al die mensen die je kent, die met deze ziekte te maken krijgen. Geef, en loop in gedachten met ons mee !!!

http://www.roparun.nl/teams/overzicht-teams-2016/?team=122

Hier kun je een bijdrage doen, tnv het team 122 Gelre-Ziekenhuizen. Ik hoop van harte dat ik op je mag rekenen.
 
RUNNERS VORDEN WENST GELRE ZIEKENHUIS EN NATUURLIJK ONZE CORINE HEEL VEEL SUCCES EN EEN GROTE OPBRENGST!!
 

 

 
12[1].jpg

Start to Run en Proefles

Wat is dé manier om te leren hardlopen?
Leren hardlopen kan al in zeven weken. En het maakt niet uit of je nu al fit bent of niet. Of je (iets) te zwaar bent of prima op gewicht. Wat wel uitmaakt is dat je niet alleen van start gaat en de juiste begeleiding krijgt. Yakult Start to Run is dé manier om te leren hardlopen zonder die moeilijke stap alleen te zetten.

Hoe werkt dat dan?
Het Yakult Start to Run programma is voor iedereen. Mannen en vrouwen, jong en oud, totaal ongetraind en beginners. In zeven weken leer jij 25 minuten aaneengesloten hardlopen op je eigen tempo.

Een professionele trainer begeleidt en coacht jou hierbij. Je leert de juiste loophouding- en techniek. En je traint altijd in een groep, wel zo gezellig en veilig toch? Samen werk je naar hetzelfde doel: 25 minuten hardlopen in week 7 tijdens de Start to Finish loop.

Wij starten zaterdagochtend 5 maart om 9.30 uur bij de sporthal Het Jebbink in Vorden. Geef je op bij www.starttorun.nl locatie Vorden.

 

Donderdagavond 25 februari om 19.30 uur is er een proefles. Je bent hier van harte welkom om kennis te maken met onze loopgroep. Ook deze start bij Het Jebbink. Geef je vantevoren op, j.m.v.thijssen@online.nl. Dan kunnen wij je persoonlijk welkom heten!

 
_MG_8506.jpg

8kastelenloop Runners Vorden 2016

Op zondag 6 maart waren er bij de 8kastelenloop weer een groot aantal lopers van Runners Vorden aanwezig. De weergoden waren ons goed gezind, de zon scheen en de wind was nihil. De ene Runner deed voor de zoveelste keer mee, de ander voor de eerste keer. Ondanks de tong op de schoenen bij de finish; iedereen was tevreden.... al was het maar dat het weer gelukkig goed was!

 

Gezamelijke warming-up.

De eerste donderdag van de maand is er na de training een gezamelijk koffie/thee drinken in de kantine van Het Jebbink. Vanaf januari is er elke derde donderdag een gezamelijke warming-up met alle groepen. De kern van de training zal iedere groep zelfstandig doen. Aansluitend is er ook dan een mogelijkheid voor koffie/thee en andere versnaperingen in sporthal Het Jebbink.

 

 
str16.JPG

Eerste les Start to Run gestart...

Afgelopen zaterdag 5 maart zijn we gestart met de eerste les van de Start to Run voorjaar 2016. Er waren 14 enthousiaste deelnemers, dat is de moeite waard! Wel gezegd; 1 met al een diploma op zak, en 1 die elk jaar de start to run opvrolijkt :)  De motivatie was bij allen prettig aanwezig en wij hopen dat alle 14 over 6 weken de clinic met succes afronden!

 
achtkastelenloop-2[1].jpg

Proefloop Achtkastelenloop

Op zaterdag 20 februari 2016 gaan diverse lopers de Achtkastelenloop als training lopen (zowel de 21 als 30 km). Uiteraard zijn de lopers van Runners Vorden ook van harte welkom zodat je exact weet wat je te wachten staat tijdens de wedstrijd op zondag 7 maart. Het parcours van de 30 km is op een aantal punten veranderd. We starten om 9.00 uur bij de sporthal aan het Jebbink in Vorden. We gaan zowel de 21 km als de 30 km in een rustig duurlooptempo lopen waarbij we afhankelijk van de lopers in meerdere groepen lopen. Er is onderweg geen verzorging, dus neem voldoende drinken mee (sportdrank, water) en eventueel wat te eten. Je kunt onderling ook prima wat dingen uitproberen met eten. Na afloop drinken we een bakje koffie bij de Sporthal (voor de liefhebber). Dus neem een droog shirt/jasje mee voor na die tijd en een paar euro voor de koffie/thee.

 

Indien je van plan bent om mee te lopen stuur dan een e-mail naar Wilbert Menkveld à menkbrem@gmail.com.