RUNNERS VORDEN - LOOPPLEZIER DELEN MET ELKAAR
Runners-Vorden
   

In de nacht van 4 op 5 mei hebben ca. 25 lopers uit de Gemeente Bronckhorst het Bevrijdingsvuur opgehaald uit Wageningen. De tocht was georganiseerd vanuit het Gemeentehuis door Henk Harmsen en Jaap van Gijssel. Hardlopend natuurlijk en in estafettevorm. Onze Runners Vorden waren goed vertegenwoordigd: Bas Oonk, Ton ten Have, Petra Halma, Bert Teunissen, Henk Weeke en Fred Hofman waren van de partij.

 

Iedereen moest op z’n minst 2 etappes lopen, meer mocht, maar altijd achter de fakkeldrager blijven. Daarnaast waren er telkens 2 fietsers om in het donker van de nacht voor veiligheid te zorgen.

 

Op maandagavond was het verzamelen om 21.15 bij het Gemeentehuis in Hengelo Gld. De stemming was al van meet af aan goed en aldus verdeelden de lopers en 4 begeleiders zich over een tweetal gemeentebusjes, een geleend busje welke door Fred was geregeld (neen, het busje stink niet, jullie stinken naar zweet!) en een personenauto en ging het richting Wageningen. Dank nog aan de uitzwaaiers (o.a Ingrid), die met tranen in de ogen afscheid namen van hun geliefden.

 

Het weer zou goed blijven, alhoewel sommigen wolken hadden gezien, dus het beloofde een mooi avontuur te worden. En dat werd het: wat het weer betreft, we hebben maar één bui gehad, maar die duurde wel van 23.00 uur ’s avonds tot 05.00 uur in de ochtend. Drijf en drijf nat, “tot en met de onderbokse”, aldus sommigen.

 

De start was al een evenement op zich: 5.000 lopers (en fietsers) uit bijna 200 gemeenten verzamelden zich in de straten van Wageningen. Voor het bekende Hotel de Wereld, werden de groepen na 24.00 uur weggeschoten door de Burgemeester, onder overhandiging van een fakkel met het vredesvuur. Wij konden, mooi op tijd, om 00.19 uur weg. Petra had de eer om de eerste etappe af te leggen, samen met Paul Seesing, wethouder van de Gemeente Bronckhorst. Aan de rand van Wageningen deden Bas en Fred de 2e etappe. Onder het motto “’t olde mot eerst op” werden deze 2 dapperen ook richting topje Grebbeberg gestuurd, waar een etappe-wissel was en nog even werd stilgestaan bij het momument. Ton ten Have nam het daar over, samen met Jeroen Brummelman, broer van Runner Erica. Ton had er zin in, want hij heeft volgens mij al met al wel 30 kilometer gelopen. Na een paar etappes nam Bert het stokje over, die ook een flink stuk extra voor zijn rekening nam.

 

En aldus ging het, vrolijk in de regen, onderlangs Wageningen door Renkum richting Oosterbeek en Arnhem en werden we om 03.30 uur op het Gemeentehuis onthaald door de Burgemeester en getrakteerd op soep met broodjes, koffie of wat je maar wilde. Na het nuttigen, een speech van de Burg en het Wilhelmus (1) ging het in rappe vaart richt Rheden. Moet gezegd worden dat volgens ondergetekende en Petra (beiden op de fiets), onze trainer Henk een mooie stijl van lopen heeft. Jammer dat er zo weinig publiek was in de regen en midden in de nacht, want die hadden vast geapplaudiseerd. Petra had de etappes daarvoor gelopen, was blij dat ze effe kon fietsen, want het ging in redelijk snel tempo.

 

In Rheden werd stilgestaan bij het oorlogsmonument en een kaarsje aangestoken.

 

Daarna in vliegende vaart richting De Steeg, Ellecom en Dieren, waar we met z’n allen om 06.00 uur met het pontje naar Olburgen voeren. De pontbaas was daarvoor speciaal vroeg uit z’n bed gekomen.

 

In Olburgen werd een ontbijt aangeboden bij horecabedrijf “Kraantje Lek”. Heerlijk! Volgens Radio Ideaal, die ons de hele nacht begeleidde, ook met een fotograaf, waren we inmiddels weer op heilige (Bronckhorster) grond aangekomen en moest dat wel een speciaal gevoel geven. En dat was ook zo (of kwam dat door het ontbijt?) Enfin, van hier af werden we begeleid door 2 Canadese jeeps, richting het oorlogsmonument in Rha, waar in 1945 verschrikkelijk werd gevochten. Ter plekke werd stilgestaan, de Last Post geblazen, vlaggen in top gehesen en het Wilhelmus (2) gezongen.

 

En vlug verder richting Baak, waar om 08.30 uur bij het oorlogsmonument eveneens een herdenking was. De ontvangst in Baak was geweldig. Toch zeker 150 burgers stonden met vlaggetjes de lopers op te wachten. Koffie en thee van Herfkens smaakten weer goed. En na het aansteken van het vuur, blazen van de Last Post, vlag hijsen en Wilhelmus (3) ging het richting Hengelo Gld.

 

Daar hebben we de busjes geparkeerd en de laatste 800 m met z’n allen gelopen naar het Gemeentehuis. Ook daar een mooie ontvangst, precies volgens de planning, om 09.25 uur door de Burgemeester. Ook hier weer het Wilhelmus (4) gezongen. Uiteraard waren onze geliefden daar weer ontroerd door de terugkomst van hun helden. Volgens Petra kennen we het Wilhelmus inmiddels uit ons hoofd.

 

Vanuit het Gemeentehuis hebben Bert en Fred nog een jeugdloper begeleid met het vuur richting het museum 40-45 en daar een kaars ontstoken.

 

Al met al een prachtig evenement. Een prima sfeer onder de lopers, die bijna zonder uitzondering, veel meer hebben gelopen dat hun opgaaf was. Hulde voor de organisatie is ook op z’n plaats.

 

Grote opkomst van Runners Vorden bij Achtkastelenloop!

Zondag 1 maart hebben weer veel lopers van de club meegedaan aan deze loop. De weersvoorspelling was niet zo best, maar uiteindelijk viel er alleen een enkele hagelbui van korte duur. Voor de lopers van de 30 km was de tocht wel heel pittig! Er was veel tegenwind en dat speelde behoorlijk parten. Gelukkig stonden er van de loopgroep ook voldoende supporters aan de kant, zij hebben zeker bijgedragen aan de resultaten, maar vooral aan gezelligheid! Jullie zijn onmisbaar!!

 

10 km

Manje Rigterink      0.46 min.

Herbert Keppels     0.54 min.

Ria Dierking           1.01 min.

Petra Halma           1.02 min.

Wim Ruiterkamp    1.04 min.

21 km

Oscar Bleumink     1.38 min.

Hans Rouwen        1.43 min.

Kim Bos                 1.45 min.

Bert Teunissen      1.52 min.

Jaap Harmsen       1.53 min.

Henk Weeke          1.53 min.

Jan ten Damme     1.47 min.

Leon Rinders         2.03 min.

Corine Brand         2.16 min.

30 km

Ton ten Have        2.42 min.

Wilbert Menkveld  2.45 min.

 

 

 
IMG_20150215_090013.jpg

Gezellige proefloop Acht kastelenloop Vorden

Afgelopen zondag, 15 febr., is er door 16 lopers afkomstig van AV Gelre uit Dieren, Hanzesport uit Zutphen en uiteraard Runners Vorden (Theo Lam, Ton ten Have, Jan ten Damme, Bert Teunissen, Henk Weeke) de 21 of 30 km van de Acht Kastelenloop als proef gelopen. Alle lopers kwamen de afstand prima door en dit beloofd veel goeds voor de echte Acht Kastelenloop op Zondag 1 Maart!

 

 

Filmpje van de Grote Veldloop 2014

 
1170.JPG

Rondje Oeken 18-1-15

Rondje Oeken is een prestatieloop die georganiseerd wordt door uitspanning "de Vroolijke Frans" in samenwerking met Loopgroep Jan Strijker.Het parcours gaat door de Engelenburg en het Leusveld.

Het weer werkte redelijk mee, ondanks dat er in de ochtend nog natte sneeuw uit de lucht viel was het tegen de tijd dat we mochten starten droog. Leon, Bert en Corine waagden zich aan de 10 km. Een klein deel van het parcour was verhard, maar het waren vooral bospaden, waarvan een groot deel door de vele neerslag de afgelopen tijd behoorlijk drassig was. Geen makkelijk parcour maar wel erg mooi. Petra heeft haar 5 km ook grotendeels door de blubber afgelegt. Gelukkig hebben we allemaal onze enkels kunnen sparen en na afloop heerlijk van warme chocolademel kunnen genieten.

 

Grote Veldloop 2013

Vandaag Veldloop 


Vandaag staan er 4 snoetjes, de een meer ervaren dan de ander, bij de start voor de veldloop Vorden. Allen voor de 7,5 km. Marjolein, Wim, Bert en Petra staan rustig achteraan met gepaste afstand van de rest. Dan horen wij de speaker omroepen dat het parkoer gewijzigd is ivm stormschade in het bos. Oeps... daar waren we nou net niet op berekend. De een doet een herstelloop na de Bergrace bij night, de ander doet voor het eerst een loop van 7,5 km. Enfin, we staan er en gaan er nu ook voor.
Een prachtige run door het mooie bos van Vorden bekroont met een zonnetje. Heerlijk! Marjolein was al snel weg en niet meer te traceren. Petra dacht nog even de schouder van Wim aan te kunnen voor de finisch, maar die inschatting was verkeerd en moest de laatste 500 meter Wim laten gaan. Onderschat Wim niet!
Bert liep vrolijk mee met 2 vingers in de neus, maar ja, het was ook zijn cooling down van afgelopen vrijdag.
Nog een compliment voor Erwin. Hij stond regelmatig op een locatie om ons aan te moedigen en dat was toch een leuke verrassing!

 
De Gravin van Vorden.jpg

Kroegentocht 4 juli 2013

En toen was het zover. Donderdagavond 4 juli 2013. Omdat ik licht geblesseerd was, kon ik helaas niet meelopen en heb de zware taak op mij genomen om de kroegrunners per fiets te begeleiden.

Om 18.45 stond ik natuurlijk al met het stalen ros bij het Jebbink. Om 18.55 met nog slechts 3 runners. Het zou toch wel doorgaan? Maar, zoals altijd, daar kwamen de runners uit alle hoeken en gaten te voorschijn en vertrokken Richard en Ton met maar liefst 25 runners richting het Oude Lettink. En zo zaten we om 19.15 uur al met enkelen aan de koffie, thee en fris en ja hoor, ook het eerste pilsje smaakte al prima.

Voor de volgende etappe splitste de groep zich in 2-en. De zogenaamde "die-hards", 7 in getal, deden de Grote Ronde onder leiding van Ton en Carla met haar ziende-geleidehond. De overigen gingen voor de Kleine Ronde. De Grote Ronde heeft gepauzeerd bij de Wildenborcherhof en toen was naar verluid de "fut" er al uit (zie hierna).

De runners van de Kleine Ronde gingen in goede vaart en keurige houding langs het Baakse Beek richting Rietman, waar onder de Rietbarg fris en ijs klaar stond.

Daarna aan de andere kant van het Baakse Beek richting café Uenk, waar we, volgens Richard keurig op schema, om 21.00 uur aankwamen. De terrasstoelen neergezet en flessen bier en glazen ice tea besteld. En ja hoor, Ineke bleef met lege handen achter. Ze had koffie besteld en dat is iets wat bij Uenk niet op de prioriteitenlijst staat. Maar alles kwam goed.

Vervolgens richting de Gravin. De runners hadden inmiddels de hele breedte van de weg nodig, wat een mevrouw tot de volgende opmerking bracht richting de fietsende begeleider: Wat löp daor dan veur spul? Na enige uitleg van mijn kant kwamen we keurig op tijd aan bij de Gravin.

En wat schetst onze verbazing? Daar zaten de "die-hards" van de Grote Ronde al aan het bier, wijn en bitterballen. Volgens ons was de Grote Ronde niet zo Groot dit keer.

Enfin, ook de rest kreeg natuurlijk de nodige drankjes en balletjes en zo stond de maan al hoog aan de hemel toen ik weer richting Hengelo Gld fietste.

 Groeten Fred

 
09062013355.jpg

Keppelrun 2013 9 juni

Nou, daar staan dan 4 startertjes van de Start to Run 2013 van Vorden. Erwin, Corine, Jannie en Petra. Al voor de start zijn ze elkaar kwijt. Maar als het startschot gaat staan de gezichten gespannen: op naar einddoel, met hopelijk een tijd die hardop gezegd mag worden.
Na de eerste kilometer zijn de koppies roodgloeiend en bijten zij allen in het stof. Al snel vertrekt Erwin naar de koplopers en zien de andere drie dames een slank lichaam op hogen poten verdwijnen. Niet bij te houden!
Maar al met al komen zij allemaal in een hele mooie tijd over de finish. Kapot, pijn en zweterig, maar als het eerste slokje water is gedronken... "Ach, viel allemaal best wel mee!"
Samen met de trainer Richard staan zij de Vordense Runners van de 10km aan te moedigen, 500 meter voor de streep. Met name Corine wist de runners er doorheen te slepen: " Let op je ademhaling, rechtop lopen".
Na afloop had Fred voor ons koffie en cake meegenomen voor onze beste prestaties. Of was het voor zijn verjaardag?? Nou ja, het was al met al een leuke grote gezellige groep en behoeft vervolg!!

groeten Petra

 
20052013335.jpg

2e pinksterdag 20 mei

2e Pinksterdag

Vanochtend 9 uur verzamelen 16 sportievelingen zich bij de sporthal het Jebbink. We gaan een route lopen richting Hackfort. Door de weilanden met fluitekruid was het ondanks de weersvoorspelingen heerlijk warm, onderweg ging menig jasje weer uit. Onderweg nog een fotoshoot en ja het begint traditie te worden koffie/thee na afloop. En een van de leden had nog een heerlijke traktatie geregeld, bedankt. Tot een volgende training.

Runners Vorden

 
09052013318.jpg

Dauwtrappen vorden 9 mei

Dauwtrappen,

Hedenochtend vertrokken we met 12 man/vrouw om 8 uur, top dat jullie er allemaal zo vroeg waren. We hebben een prachtig parcour gelopen tussen de koeien weilanden en bossen van Vorden. Na afloop hadden we nog een kopje koffie/thee en een van de leden had nog voor een lekkere traktatie gezorgd heerlijk. Voor diegene die niet geweest zijn de traditie wordt voorgezet volgend jaar gaan we weer dauwtrappen.

groet namens een Runner

 
sany2670.jpg

Lochemsebergloop 2013

Lochemsebergloop 7 april jongstleden,

 

Na het verzamelen op de afgesproken plek, vertrekken we met heerlijk zonnetje richting Lochem. Aangekomen zijn er nog een aantal leden vanuit Ruurlo die ons opwachten. Via Gerrit Vlogman zijn er mooie hardloopshirts geregeld. De groep van Runners loopt die dag met de loopshirts met opdruk Hospice Zutphen. Leuk initiatief voor beide partijen.

2e paasdag hebben we het parcour al verkend, iedereen weet wat hem te wachten staat.

Na het inlopen met de groep van een klein rondje volgt de start. 1e stuk pittig klim omhoog door het smalle stuk gaat het veelal wandelend omhoog. Boven gekomen tussen de hijgende atleten een mooi uitzicht over zwiep.

Nu gaat het omlaag met een rotgang, menigeen gaat je weer voorbij. Mooi dat we toch na een km weer omhoog mogen en er volgen nog meer heuvels. Aan het eind volgt er nog een kleine 100m klim eindelijk de finish. De groep leden die van Runners Vorden wordt steeds groter en gezelliger met de deelname aan prestatielopen. Heb je zin om een keer mee te doen.

Ons volgende doel is 9 juni de Keppelrun 5 of 10 km. Meer informatie kun je in de kalender terugvinden. Tussentijds zal Runners Vorden via de mail jullie op de hoogte houden.

 Een Runner